Monday, March 25, 2013

~ OkaY, Kena oVerTime ~

~MaRI OvERtIME~

aSsalamuAlaikumm~

peAce~~ okay mggu lepas mmg tak keRuan, aKhirnYa di ofiS baRu ini dpt jGk aku buat oVertime.
Khamis tu sMpai pukul 12 mlm jew, then eSOknye juMaat mmg tak sGka smpi pukul 5 pagi.. Oooohhhh..

Dah lama aku Tak oVetime, Pnat jGk kalu dlu kat oFiss lama, mmg haRi2 overtime, seRonok, sbb dlu geng2 ofiss lama sume gilew~, kerja jdi tak pnAt tp seRonok buat kerje, smbil hAppY2.. geng2 sume pon gile2 kPalenyew, ada najiha, kak zuEy, cik heikal, hairul, pie, pian, kak Ekin, 

Dlu kt oFis lama, Kalau sorang Ovrtime, yG lain sume jaDi peneman~... tidO skali sume kt oPis, ada yG tidO bWh meja la, tepi keruSi la, dah mCm senCorot dh masing2..huhu.. mIsS that moment..

at ofis lamaaa
Pian malu2 Kucing~

Hairul ( kiri) Cik hEikal ( kanan) pengHias lantai opisS~~ oRg kerje dIorg tidoOoo~~~

At Office baru plak,, aku kne sesuaikan diri, tanpa geng2 lama, :') Aku cUba untk tRy wOrk hard bUt smart, that time btOl2 mY arkitek nak go to pResent untuk Client Itali, then aku teMan arkitek untuk siapkan eVent mY part dH settle, 

its Not abOut want to saje tunjuk rajen, But, deep in mY heart, aku dh lama tak buat Overtime, teringat maSa dGn kawan2 ofisS lama dlu, sama2 sTay up, mSing2 bgi smngat untuk hbisKan kerje, eventhought eSoknye pning nk menghadap bOs...miss that moment gathering together...

Deep in mY heart , aku rIndu unTuk sTay wOrking together .That wHy aku smngat sikit mggu lepas event dPt oVertime smpai pkul 5 pagi.... At ofis bru, i'll learn to sUrviVes, even withOut mY bestie paRtner.. misS u guys sO much... : ) ( Cik Heikal, Cik Hafez, najiha, kak Ekin, Pie, hairul, Pian, kak nini, kak ZueYdan semuenye )


at ofis baruuu
cik muzamil n dahnia


ME & DahNia




Tuesday, March 19, 2013

~ StoP And HaVe a BreAk! ~

~ StoP And HaVe a Coffee  BreAk! ~

~AssalaMualaiKummmm~~

Hai Guys, How waS yOur mOrning????

Me?, Fine ,okaYyy sajew, Sperti biaSe, mY daily Routine perGi keriijewwww, 
mengHadaP jemm pagi2 mCm ni, mmg membantutkan Mood yG tGh nak Smngat naik.. Hisshhh..

But ermmm, jGn paNik, What eVer we dO, uNtuk hIlangkan StrEsS dan Elakkan apa2 kemlangan berLaku, lBih baik kita singGah di RnR duLu..Malang tak BerBau , kan??

5 Minit daH cKup untuk seGarkan kemBali urat yG tegang dan mood untk haDap jemmm tu blkk~~.huhu

NescAfe SeCawannn~~~
Sluurppp~~~



SeriouSly bOleh kemBalikan tenaGa dan Hilangkn StresS smentara.. : )

Tak salah kalo berhenti sekadar 5minit untuk elakkan keletihan dan berlaku sesUatu yG tak Diingini kan?.. saYanGi diRi anDa sblum Terlambat...huhuhu
wuhuuu!!

~ All Day ~

~ All Day Smile : ) ~

Assalamualaikum

Hai there!!!
Owh today haVing mY luncH wIth the cRaZy DahnIa sUraYa, (OfficesmaTe) huhu, and kak Haliza.
We're went to Mamu's the mamak sTall at Subang PraDe, panas terik gile that time, jln kaki keliling subang prade, then we realized lagi better walk in Subang prade je td.. hahaha

But urmm, lega skit dri pnas bile dah pekene Teh Ais mamu's ..huhu

Fried Kuew TeOw , mY Fav~~


Aaauuummmm~~~

dahNia with Her Beriani~~

 Haliza with her Fried Maggie

Owh, After lunch, aku pergi tOilet kejap, then bila nak kluar je, suddenlY si dahnia  terperanjatkan aku, huhu, gilew, menjerIt .. tp tak brape nk jeRit la.. Die mcm , nak jeRit tak tak dpt nk jeRit.. aikkkk???.. AKu pon pning.. huhuh, terbaHak2 ktorg kt dlm tOilet, auntie cleaner pon pelik tGk ktorg..

Jaga yOu Dahnia, next time haaaa, yOu akn menjerit sMbil berlari..hehehe


Dahnia (red) Me (blue) and Ziad back tHere...

Rockkkk!!!

Son enCik BosS..huhu Haizal~~







Monday, March 18, 2013

Kelas Drama Y@ng Fun fun fUn~

~ KeLAs Drama / TeaTer ~

~Assalamualaikum~

Hai gUys~~, Hari tu ahad, ada aku dan partnEr kelas Teater aku, perGi bErkelah di Serendah air Terjun, Tp Kami bukan pergi saje2 nak SeRonok ke ape ,  Masih berSerOnok, tp kamI tetAp buaT latihan, dan ianya satu latihan yg amAt berat bgi Aku Bila AKu terpkasa Bawa Watak Gadis kmpUng yG cUba laRi dGn adiknya dri Si jaHat 'Karim' .. : )

Pagi tu berGerak Lmbat ke LokaSi, Sbb ira saKit pning2 kePala..


LAstly kaMi smpi , tukar baju, aku peGang watak 'NUR' berGanding dGn 'AisYah' lakOnan caca...Part kami terpaksa untuk berLari dlm aIr, Dan scEne trpaKasa diUlang2 untuk mndapatKan haSil terBaik. 


Satu part tu, Aku trpakSa kene RENDAM dGn Si NIzam.. nIzam Pegang waTak jahat.. huhu.. Gilew btOl aku lemas, tp untk bgi komitmen, aku tak kiSah pon, aku mmg Suka bidang nie.. 


Tapi ArchitectUre sTill no 1 dlm hati aku.. LakOnan is jUst a FreelaNces jew.. Sbgi Hobi, saJe nk perbanyakkan aktiViti... :) ... 

ok Stop Sni, nak Blk kerJa dah, mLm ni nak Pergi MengaJar silat..huhu

Pergi link ni kat utube


video



Ni maSe On da Way, Singgah minum jap..huhu

Me With Caca, lari-lari~

Owh My~ Kne Rasuk lepas dh kne RenDam~haha

MeWith Ahli KesEnian <3


Aku tGh Srius , aBg uSin wat laWak plak~gilew~

aTHIRAH wATAK uTAMA tAHU~

dIREcTOR SEbelah kiri Skali abg zam..huhuu


~ Kerana Roti BoBoy~~

~ Kerana Roti BoBoy~~

Assalamualaikum

Haha, Hari ni, bosan gilew kat opis, Byk kerje, tpi sTill naK hepi2 okaayy, So me and mY paRtner seBelah meJa dok berSnap2 pIctureS, Ktorg maKan Roty boi yG sDap ituuuu~~ huhuhu~~

Belakang itu Ziad the Syria bOy~~~

partner seBelah meJa~~ hihihi, si Ilman gilew~

RotY boBoy kitorang makannn!!!! 

mAri berpOyo berGambar

me With Ilman Gilew partner  opis


Sunday, March 17, 2013

~ Cinta Tak SeharuSnya Memiliki ~

~ Cinta Tak SeharuSnya Memiliki ~

Assalamualaikum....

Hai, There's sOmethIng wRong with mY sOul, tapi, kalau aku nak ckp, aku tak nak ambil pduli.. itu satu peNipuan..kan?... 


Semua org punYa maSalah Sndri, Smua punya Kisah Hidup sndri, Jalan Tersendiri.. Mana Mungkin ada yG sama, Pasti berBeza....


Ada yg Bermasalah keWangan, Maslah KeluarGa, Msalah dgn kawan2, Mslh Kerja mungkin?.huhu dan tak slh kalau ku kaTakan msalah Cinta juGa stu Problem yg berat..Sbb ia meliBatkn Hati dn pErasaan....melibatkn jiwa, kadang2 boleh buat orang hilang aKal.. Hebat juga penangan Cinta kn...


Kadang2, Bila kIta rasa masalah kita sGt berat, Kita tak boLeh lupa, Masih ada yG lbih beRat dri kita....

Patotnya kita bersYukur.... 

Aku peGang satu ayaT, Surah Al-baqarah ayat 286... ' Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupanmya'...


ya, Selepas kekecewaan Cinta pertama, Aku tenang dgn Cinta yG mendatang....

Kalau Dlu, berCinta bagai nak rak, bYk pula lalai ... Gila, huhu...

Tapi sekarang alhamdulillah, disaebabkan DIA.... aku dpt Bangun dari keJatuhan... walau kegembiraan itu hanYa sementara Si Dia, Tp itu pon aku dah cKup bersYukur keRna Si Dia bRjaya Buat aku lupakan yG lama... Bukan Mudah untk Bangkit...Kalau dlu aku tak pernah parcya org kata perkataan ini 

'Yang akan dtg insyallah lebih baik daripada yg sebelumnya' ... TernYata, ayat itu benar..

Aku belajar bersabar, kali ni aku tak menggelabah mcm dlu, cKup la sekadar aku sygkn die dlm diam, aku berdOa untuk sntiasa menjadi lbih sabar dan tenang... 


Alhamdulillah, aku tak sperti dlu... Bagi aku, Lbih baik kali ni, sYg yG ada Jarak..

Jarak yG bagi aku, bukan jarak perpisahan, tp Jarak utnuk menjaga batas2 perhubungan,... Walau si Dia tak mungkin aku miliki... Ckup sekadar untuk lihat dia bahagia, aku turut gembira.... :')

Terima kasih kerana engkau mnjadi semngat untuk aku bangun, Walau saat itu hnYa seketika, ia sudah cKup bermakna.... 

Wasalam....

Yg benar

Aleza :')









Thursday, March 14, 2013

~Oh mY oFFiceS oN FiRe!!~

~Oh mY oFFiceS oN FiRe!!~

Assalamualaikum,
Hahaha.. Hari selasa aritu ,if i'm not mIstaken, seLasa la kOt, Ku dtg lmBt sbb time tu SnAp Site pIctUres, thEn aroUnd pkol 10 pgi bru Smpi oFis, Ku nmPak aaSaop tebal gileW kt bngunan Opis lgi satu
kali ni mmg btol2 KEBAKARANNN!!!

Tapi Smua oRg ada yG gelabah hbs ,ada yG wat dok releks Ja..huhu...yeLa sbb yg kne Fire Bgunan Sbelah eventhough ada Link dgn ofis Ku.. cehhh..
 Rupenyew sLma ni bRu ku nmpk rMai jgk Org yG keRja kt OpiS tOwer ni, aku ingat Sunyi jaaa, bila dh brKumpul bru tau rmAi.. huhuhu..
Anyway, eVrything was Just fIne..
Takda sapa2 cedeRa..
Punca Kbkaran adalah diSebabKan ,, ROKOK API!!!

Be CeReFull GuyS.. Please Don't mAke Simple tHing gOes Bigger~~ 
Peace Yaww~~

Sempat snap lgi tau



Member Opis wat diaolg la plak..huhu




~Trip to Batang Kali~

~A Moment With Them~

 Assalamualaikum

Huhu, mmg lama gilew tak update blOg..But maYbe after this aku akan sentiAsa uPdate,sbb nak kuraNgkn berfaceboOk.. aKu terasa yg FceboOk ni semakkan kepale jew,So kwn2 yg raSe nak uPdate aku, leh la tGk kt sini...No phone aku dh tuka..hihi..

By da Way, Since aku dah Pindah tmpt kerja dah Sebulan... Aku realized yg aku mmg rIndu sgt dgn kwn2 office lama.. Najiha, Cik Heikal, Pie, Cik Hafez, kak Ekin, kak Zuey, kak nini,Pian, keYyo.. huhu... All of them was my love <3 ..leh ke ckp cmtu?..huhu lantak la kn..

Gilew aku rase mcm lonely bile diorg xde, ntah pape la, tp still having sOme vacation untk together blk. So sweet~~~ then last week ktorg pg Batang kali, PreparatiOn on the Spot jew..

TengaHari plaK, smPai je psang Khemah, then Guys hIdupkn unggun api, msaK stEamBoot..huhuh.. Tak sngka, Simple tp Sdapppppp~~~ nYum nyumm!!! pAstu mandi sunGai, Ktorg dh Mcm bdk2 main bOla getah aIr, huhu, cik Heikal dGn Sluar iTiknya..huhu, Cik hafEz agak Mngganas bermaIn bOla, Siap sergah2 lgi mCm KING KONG!!! huhu, Aku dan Kak eKin lOmpat dri batu beSa braNi matI, Si Pie plak terCabar, dh naik batu tp tak terJun2!! huhu...( Krik krik krikk) ape la pie..huhu

But One oF the scene maSa ktorg tGh sYok main baling2 Bola, Boleh plak mse bereBut2 tuh, Si HaiRul ntah mcm mna terPegang kepala Cik RaZak yg bulat dan licin tuh, mcm nAk terCium, Dah mcm pasangan keKasihhh~~~pastu msing2 Muntah plak..ini Smue poYo~~~huhu!!!

Lepas tu, Kotg berSiap buat unggun api dah nk mLm,mmg Takda lgsung chaYa lampu... 

A moment yg Paling Aku Suka sepanjang Camping, Masa Smue nak sOlat maghrIb,iSyak, dan Subuh.... BerWudhuk die air Terjun yg seJuk tu, Berjemaah same2...dalam keadaan yg serba kekurangan dn gelap, di tgh alam smula Jadi..Hening~~~ maklum lah, Sejak aku dah Hbs Blaja, duduk asrama dlu, dan politknik dlu, dah jarang dpt brjemaah, sjak kerja, mase makin smpit...but that night,Ada terdetik satu perasan yg Menarik sgt... :') ..Its is Such a Meaningfull memOry~~

Tp eVrything was aWesOme dan SuccesS!!!!!! 
I'm haVing Such a Great MemorY~~ : ' ) 

Masa Sampai Pasang Khemah!!!
                                         
nI Masa tghari, msk SteambOot...Agk poYo gadis di atas...

Cik heikal, Pie dan HaiRul gilew tgh msk..huhu

Wah!!! sJuk ok air tuhhhh, tp best sgt!!!


Masing berat, jGn bajet ringan yeee~~~

Posing Skett~~~

main Bola getah

Me & kak ZueY tersyg~~~Pian apehal ko geDik kt blakang tuh??.huhu