Thursday, November 10, 2016

Bridal Shower At Phuket

Assalamualaikum



Hi semua apa khabar, sihat?
First of all, its been a long time, takde update apa pun kt blog, ahaha, FIY, this blog is just for fun. 

Tahun ni, okay, merupakan tahun terakhir AWA membujang. Erkk rase kelakar hokeyy, mane taknye, can you believe? You are getting married!!!BLeh caye ke, prangai cam nokharem je AWA 

So, my bff taking me to PHUKET! Flight and hotel,totally sponsored by Bee & Anjo. kikikiki. I'm touched , sob sob sob. Not to forget, Mustakim birthday pon celebrate jugak. Actually at first nak celebrate Mus tikus ni dulu. huhu...Kami pergi dengan kawan-kawan baru, MUD KL friends tuuu, ko ghase?? Sis Lily Terindah, Pea pea, Syed,huhuhu.

LET'S GET STARTED
-----------------------------------------------------------------------------------------



Here are FEW THINGS TO DO IN PHUKET to get your travel planning started:

-----------------------------------------------------------------------------------------




Jangan lupa bawa your stuff


Budak ni dok buat bridal crown veil plak

Thank fiance hantarkan kami

Thanks bee & anjo.



Dalam perjalanan tu, My fiance, Mus , Bee skali ada sama, samapai sana, kita jumpa la kawan-kawan yang lain. Okay, cabarannya, pakai veil tu masa pergi, kat dalam plane, and mse kat sana... Ni kononya nak try style sharifah Sakinah ler tuu. Plan diorg ye. :) aduyai.... haha. Tapi sebenarnya, lebih kepada nak tangkap gambar, Habis tangkap, sorok blik dalam beg hehehe..



Bye bye for few days

Before we fly

Kuajakk, bride pelahap, ( padahal yg lain tu makanan bdk2 ni ) 

Memang nak diikutkan, family tak bagi pergi, sebab lagi dua bulan nak kawen ni, darah manis, macam-macam pemikiran , fakta auta la dikeluarkan. Tapi, yang merancang kita, tuhan yang tentukan, takde nak seronok sangat, kami samua nak release tension dari kerja-kerja. Alhamdulillah, 1 jam 40 minit, selamat sampai  di Phuket.

Masa sampai terus on wifi airport muahhaha. Kami semua bajet belanja aktiviti & makan, around rm500 per person WHICH IS AROUND 3940.65 BAHT. Turun saja terus pergi cari agent pelancongan, entah  tak tau sangat, tapi nasib baik Sis Lily hebat mengatur langkah, muahaha, First day Kami selamat la tambang ke hotel free,malam hari pertama tak ada apa sangat dibuat, kami banyak pergi cuba2 jalan area Patong saja. 

Dengan pakej tu, Kalau tak silap, 1500 baht seorang,for second day of activities. Third day pon dah cover jugak activities nya, kalau tak silap 1500 baht juga dan hari terakhir dalam 400 baht if im not mistaken cover aktiviti sampai petang sebelum balik Malaysia. Hari terakhir mula2 tak rancang pon, tapi ada juga pakej kami ambil. So nanti kita cerita satu2.
Pakej agency ni bagi kami free transportation dari awal sampai airport dan pergi ke Airport semula masa balik.( Sorry lupe agency apa nanti AWA carikkan balik.






Gambar masa sampai, Tengah survey pakej.
Lepas turun dari fligth, kita cari pakej

Betul betul lepas dapat pakej, driver van dari agency ape tak ingat ( sorry ) bawak kitorang ke satu restaurant ni. Katenye murah, tapi actually mahal hokeh... Hahaa sebenarnye harga lebih kurang kt Malaysia je, tapi disebabkan ktorg bawak kacing kacing kacing tak berapa banyak, so mmg bit ketat la jugak poket that time cewah.So kite survive travel ala backpacker je la hokeyyy. Yang penting have fun .


Sebelum Sampai Hotel kita makan.



Happy Busday Mus

Sedap Sedap Sedap
Kenyang lepas makan, Veil jgn lupe hahaha.

Kami sampai di hotel bernama 
























AlezArch Design Studio & Construction







Assalamualaikum 



Salam

AlezArch Design Studio & Construction menyediakan khidmat
:

1- Design Architecture & Interior
2- Design & Built
3 - Cabinet & furniture design & built in
4 - 3d model design
5 - Animation 3d design
6 - Submission to Majlis Authorities
7 - Renovation House / Cafe / Boutique
8 - Partition / plumbing / ceiling / wiring
9 - Renovation ( with free design )


Visit facebook adn Instagram :


Facebook :
AlezArch Design Studio And Construction
Instagram : alez.a.rch


Jika membuat Renovation rumah, cafe, butik atau apa2 sahaja dengan AlezArch, kami akan bagi free design consultancy, FOC 3d modeling for client review, FOC animation for the house.

Dan recomended fees untuk sesiapa yang dapatkan project dan kerana memperkenalkan AlezArch kepada client,


Boleh tengok2 dulu ya. terima kasih.

AlezArch Design Studio
012-3764806








Facebook AlezArch design Studio




Instagram  AlezArch design Studio


Antara Project yang terlibat







PMQ MARKET HONG KONG

COMFORT TERRACE HONG KONG


BRAHIM'S SHOWROOM


MINA'S APARTMENT HONG KONG


Monday, September 19, 2016

AlezArch Design Studio ( Design & Renovation )


Assalamualaikum



Apa khabar semua, lama dah menyepi dalam blog ni, niat di hati nak teruskan menulis. So hari ini AWA nak promote pages sendiri je la. Alhamdulillah this year means a lot to me. setelah bertahun-tahun timba pengalamana dalam bidang Architecture, penat, lelah, perit telah dilalui, pengajaran dan pengalaman, niat nak buka company sendiri akhirnya tercapai.

       Tapi bukan la buka besar terus, masih berkerja dengan orang jugak, huhu. Yela selagi tak kukuh,tak nak la makan diri, nanti tak dapat la nak bershopping, feuuuuuwww. OKay gurau jek.

       Bukan ape, bak kata orang, kalau tak mulakan langkah, sampai bila-bila kita takkan ke depan, so AWA dah buat step forward, dengan niat tawakal register company under nama ALEZARCH DESIGN STUDIO, khas untuk AWA buat kerja-kerja dalam bidang design , architecure, interior, construction dan sebagainya. 

      Sekarang usaha dah buat, kita tawakal serah pada ALLAH swt. Kalau ade rezeki dapat project besar sikit, boleh la AWA  berkerja sendiri sepenuh masa kan?

      Semoga niat nak ber bussiness tercapai dengan bantuan dan doa ibu bapa, sahabat handai. Jadi sesiapa nak buat design , rumah ke, cabinet ke, design and built ke, boleh la contact2. huhuhu, alaa no worries, boleh bincang punya, yelaaa sama2 tolong menolong. kan?

Kawan-kawan boleh lah tengok hasil kerja di : 




Instagram : alez.a.rch



Facebook AlezArch

instgram




















Tuesday, May 31, 2016

Marvelous Manggo Juice ever!

Assalamualaikum.



Its a great and hectic weekdays. Uolls kalau pergi kerja slalo breakfast ape agaknye ye? Ala2 kampung ke western ke,so sesape yg ala ala western tu mesti la pagi2 minum susu or juice kan? Amboih omputehh sgt,kelasss

Bila bangun pagi pergi kerja, rasa tak sempat nak breakfast tu, boleh try la juice manggo yg letopss ni.So kali ni AWA nak share mana nak dapatkan Manggo Juice yang best ,letopps sedap, letak manggo tak kedekut punye .

Masa AWA drive on da way pergi kerja AWA akan lalu depan Mindef tau,mindef yang berdekatan dengan Jalan Semarak tu. Yessss situ la kat tepi jalan tu memang ade ramai orang jual air.Bukan air pasar malam,tapi air special. Ade air jagung special,ade jambu,ade sengkuang , tapi tu semua pon AWA ade rase jgk,cuma belum ade time nak tulis blog lagi. 

So kali ni AWA nak share juice Manggo tak kedekut ni, seriously bukan rasa pati manggo, tapi memang dia kisar manggo tu banyak gile,sampai kalau minum pon,boleh mengunyah makan manggo kt dalam tu.Memang sedap rasa Manggo pure habis.

Harga biasa la Rm2.50. Zaman sekarang air special sikit memang rate dia camtu. Tapi berbaloi laa sebab memang sedap smpai hampir tiap2 hari singgah tau.

Owh tak lupa jugak, kedai ni ada jugak jual nasi serai. AWA actually xnak la makan nasi pagi2,Tapi portion dia not bad,mcm boleh la sekadar nak isi perut. AWA beli jgk sebab memang x sarapan lagi,senang cite makan sambil tunggu lampu hijau menyala ( buruk kan perangai :/ ) hahahaha. Harga nasi serai rm2.50 jugak. Ada ayam lagi.



Inline image
Sedap sangat :)

Inline image
Dekat dengan Jalan Semarak
Inline image
Nasi Serai. Not bad.



Friday, April 29, 2016

SALOMA RESTAURANT ' The Malay Foods'


Assalamualaikum



Hi everyone. Aleza's here, today me with my buddy lunch di Saloma Restaurant. Its near to KLCC. Selama ni dok lalu saje depan Saloma ni.





The Entrance


The Bunga

The View





























Wednesday, February 24, 2016

Tak Rugi Baik Dengan Orang

Assalamualaikum

'Tak Rugi Baik Dengan Orang' is our topic today.

Tapi tak bermakna cakap i ni baik tahap dewa petala langit tujuh (ayat fiance).
Cuma something funny happened today, and i would like to share it to al of you. :)


This afternoon, i pergi lunch sorang2 ( like a lonely person ) macam biasa la, sejak keje kt tempat baru ni, staff pon xramai. I dgn my senior saja. Masa makan dekat bawah bangunan opis , i makan ni restaurant 'Haji Sayang'. Masa makan tu i tengah borak ngn uncle J Ling, dia jual Bio power card untk reducekan penggunaan minyak kete.

Then suddenly uncle cuci kereta ( lupa nama dia ) ni datang dekat i mase tgh makan. Dia cakap ' DBKL, DBKL, nanti saman'. So i pon pergi la terkedek-kedek sambil kata kt uncle haji sayang, "uncle jap sy tak habis mkan lagi' huhuhu. Customer kt depan pon tergelak-gelak, uncle haji sayang pon tergelak, Nasib baik smue dh knal muka walaupon tak slalo makan kedai ni sangat huhuhu..So pg la kat abam dbkl tu, sorry bang, parking x byk boleh parking sni x, tapi saya bayar tiket la.Dia jawab okay boleh la dik, nnt dah ade kosong masuk parking okay. I give a thumbsup.   #sengih

Berbalik kpd cerita uncle india tadi, Its not a big deal, just i feel so funny, dia sanggup berlari cari i kat dlm kedai makan, nak bgtau yg DBKL dtg nak saman. Baiknya ya Allah tak tau nak cakap ape. Sebab dia kenal muka, dia pon selalo makan kt restaurant Haji Sayang tu. So tadi i upah la bgi die cuci kereta.





Uncle ni la :) Thanks Uncle
Uncle J Ling ni yg Buat Bio Power Card tu ( Next tie cite psl product die okay )


My point of view is, Kita duduk Malaysia, we have many races. I am proud to be a malaysian. Kebaikan orang bukan tengok dari bangsa, or agama. Tapi pokok pangkal semua atas diri masing-masing. 

Sekian....





Aleza Wan ALi
Chaeck Out!!!



Tuesday, February 23, 2016

Hari Haliza Halim


Assalamualaikum ( mcm biasa la )

#Cerita kali ini adalah khas dalam versi bahasa Penang mari

Hari ulang tahun budak 30kupang

Hi, Jangan marah kami na haliza, kami melawak saja. 30 kupang ayat yg kami dapat dari instagram hang la, ayat canteq punya. Kami pinjam sat.

First of all, nak coret coret yg sememangnya dia ni seorang yg happy go lucky, and her character memang lain. For my opinion, orang memang suka tengok Haliza ni.Dari segi, ketawa dia, cakap dia, susunan ayat dia , mmg tak leh blah, hahaha,nak tergelak ja memanjang.Kalau tak percaya, ade je video dia ni bawah story line ni hahaha, ade byk tp kita upload sikit dah la okay.Haliza  Sometimes unpredictable. Kalau dia marah,  tu la paling gerun.Tapi gerun2 dia pon, ade soulmate yg buat die gerun kikikiki...

Kenai dia ni mmg seorang berseni , bende2 comey lotey, bende pelik pelik ke , memang dia sukaaa.She got a lot of friends, yg mmg gila2, senang bergaul.Suka do something to celebrate and seriously kat subang tu, kalau pergi mana2, mesi terserempak ngn kawan2 dia. hahaha, Kak long kawasan babe .

Berbalik kepada tangkap gambar,bab paling ketara bila tangkap gambar ( 0.0 ) Omaigaddd... Panjat kerusi , meja, tangga, bangunan, sanggup dia ni, asalkan dapat angle gmbar cantik menarik tertarik. Time makan, yess die susun dulu,ayam,ikan,ketam,timun, sayur, kacang tanah, nasi sebutir sebutir disusunnya.Tapi untung la ade soulmate layankan . hehehe.  Maybe boleh jdi kwn Anjfr la kot huhu...
Kalau dalam kereta, jangan cakap la bak hangggg, siap emergency break kalau die ternampak bende menarik untuk di capture ...  fuhhhh... Tapi memang gambr die awesome laaaa. Do follow her instagram haaliizaa  ( click on her name ) . 

Okay, because today its her birthday. Im not there, so i made this blog for her, Haliza i have something for you.  :) 

Wishing you :

- Stay Cool
- Stay Pretty
- Stay Positive
- Stay calm
- Stay Healthy
- Be awesome
- Be miracle
- Be good
- Be happy
- Be mine ( oppss )
- Chillax




HALIZA MOHAMED HALIM





HALIZA , HAIZAL ( fiance ) and  Me .




Haliza's Friends, Team Bagi game kat Haliza hehehe





The #ha31bday Team <3






Cuzzy Ipaq To Be <3




video





Lastly be a miracle by making impossible possible!!!! 

#cuzzyipaqtobe





Aleza Wan Ali
Check Out!!