Wednesday, February 24, 2016

Tak Rugi Baik Dengan Orang

Assalamualaikum

'Tak Rugi Baik Dengan Orang' is our topic today.

Tapi tak bermakna cakap i ni baik tahap dewa petala langit tujuh (ayat fiance).
Cuma something funny happened today, and i would like to share it to al of you. :)


This afternoon, i pergi lunch sorang2 ( like a lonely person ) macam biasa la, sejak keje kt tempat baru ni, staff pon xramai. I dgn my senior saja. Masa makan dekat bawah bangunan opis , i makan ni restaurant 'Haji Sayang'. Masa makan tu i tengah borak ngn uncle J Ling, dia jual Bio power card untk reducekan penggunaan minyak kete.

Then suddenly uncle cuci kereta ( lupa nama dia ) ni datang dekat i mase tgh makan. Dia cakap ' DBKL, DBKL, nanti saman'. So i pon pergi la terkedek-kedek sambil kata kt uncle haji sayang, "uncle jap sy tak habis mkan lagi' huhuhu. Customer kt depan pon tergelak-gelak, uncle haji sayang pon tergelak, Nasib baik smue dh knal muka walaupon tak slalo makan kedai ni sangat huhuhu..So pg la kat abam dbkl tu, sorry bang, parking x byk boleh parking sni x, tapi saya bayar tiket la.Dia jawab okay boleh la dik, nnt dah ade kosong masuk parking okay. I give a thumbsup.   #sengih

Berbalik kpd cerita uncle india tadi, Its not a big deal, just i feel so funny, dia sanggup berlari cari i kat dlm kedai makan, nak bgtau yg DBKL dtg nak saman. Baiknya ya Allah tak tau nak cakap ape. Sebab dia kenal muka, dia pon selalo makan kt restaurant Haji Sayang tu. So tadi i upah la bgi die cuci kereta.





Uncle ni la :) Thanks Uncle
Uncle J Ling ni yg Buat Bio Power Card tu ( Next tie cite psl product die okay )


My point of view is, Kita duduk Malaysia, we have many races. I am proud to be a malaysian. Kebaikan orang bukan tengok dari bangsa, or agama. Tapi pokok pangkal semua atas diri masing-masing. 

Sekian....





Aleza Wan ALi
Chaeck Out!!!



Tuesday, February 23, 2016

Hari Haliza Halim


Assalamualaikum ( mcm biasa la )

#Cerita kali ini adalah khas dalam versi bahasa Penang mari

Hari ulang tahun budak 30kupang

Hi, Jangan marah kami na haliza, kami melawak saja. 30 kupang ayat yg kami dapat dari instagram hang la, ayat canteq punya. Kami pinjam sat.

First of all, nak coret coret yg sememangnya dia ni seorang yg happy go lucky, and her character memang lain. For my opinion, orang memang suka tengok Haliza ni.Dari segi, ketawa dia, cakap dia, susunan ayat dia , mmg tak leh blah, hahaha,nak tergelak ja memanjang.Kalau tak percaya, ade je video dia ni bawah story line ni hahaha, ade byk tp kita upload sikit dah la okay.Haliza  Sometimes unpredictable. Kalau dia marah,  tu la paling gerun.Tapi gerun2 dia pon, ade soulmate yg buat die gerun kikikiki...

Kenai dia ni mmg seorang berseni , bende2 comey lotey, bende pelik pelik ke , memang dia sukaaa.She got a lot of friends, yg mmg gila2, senang bergaul.Suka do something to celebrate and seriously kat subang tu, kalau pergi mana2, mesi terserempak ngn kawan2 dia. hahaha, Kak long kawasan babe .

Berbalik kepada tangkap gambar,bab paling ketara bila tangkap gambar ( 0.0 ) Omaigaddd... Panjat kerusi , meja, tangga, bangunan, sanggup dia ni, asalkan dapat angle gmbar cantik menarik tertarik. Time makan, yess die susun dulu,ayam,ikan,ketam,timun, sayur, kacang tanah, nasi sebutir sebutir disusunnya.Tapi untung la ade soulmate layankan . hehehe.  Maybe boleh jdi kwn Anjfr la kot huhu...
Kalau dalam kereta, jangan cakap la bak hangggg, siap emergency break kalau die ternampak bende menarik untuk di capture ...  fuhhhh... Tapi memang gambr die awesome laaaa. Do follow her instagram haaliizaa  ( click on her name ) . 

Okay, because today its her birthday. Im not there, so i made this blog for her, Haliza i have something for you.  :) 

Wishing you :

- Stay Cool
- Stay Pretty
- Stay Positive
- Stay calm
- Stay Healthy
- Be awesome
- Be miracle
- Be good
- Be happy
- Be mine ( oppss )
- Chillax




HALIZA MOHAMED HALIM





HALIZA , HAIZAL ( fiance ) and  Me .




Haliza's Friends, Team Bagi game kat Haliza hehehe





The #ha31bday Team <3






Cuzzy Ipaq To Be <3




video





Lastly be a miracle by making impossible possible!!!! 

#cuzzyipaqtobe





Aleza Wan Ali
Check Out!!

Tuesday, February 16, 2016

Antara Dua Dunia




Assalamualaikum 


My busy Weekend!

Today is Sunday, yesterday i go to visit site at Damansara. Damn tired.Like seriously lama tak update blog hishh, slalo cakap nak jdi blogger la sgt, tapi takde write up ape pon huhu.Serius busy gile sejak tukar tempat kerja ni. I have many things to share with u guys, good place to eat! to Hang out! chilling! spending the rest of saki baki single time with beloved friends.


To be honest, i am writing this blog during shooting in "Antara Dua Dunia" drama 13 Episod. Scene Jadi staff Office, no dialoque ( so boring :( ) . But because i feel free, so i just go. hahaha... Di sebabkan scene office, so i have to pretend doing some work. Bahahahahaaa, acting to be a good worker, padahal typing blog. :D


I don't really do acting much since i have another 10 months to my Big Day. So now focus more to my career as a new position .( Design Architect ). And do some modelling Photoshoot just for fun and marketing  for future bussines
( hobby ).


OWHHH YAAAA!!!

At the same time, i am promoting my AWA basic Shawls  ( AWA by Aleza Wan Ali ) as well. huhuhu... That is why, ade je peluang dapat job, i pergi, sementara tgh tak berapa nak busy lagi kan. Yup Yup Yup!!! Lepas ni boleh promote baju-baju AWA ke, shawls AWA ke. Apa-apa saja lah. ( Hashtag #supportmembersikit )


Antara Dua Dunia , hurmm i don't really know about the story. Well like i said, i don't have dialoque, but i'm happy because lucky meeting Dato Jalalludin Hassan ( which was my fiance relative [he said la ] ) hahaha. Ada Izzue Islam and his wife , Nad Zainal, Natasya Fify, Aunty Syima. Owh ya, Izzue Islam and his wife such a lovely couple. Always together!!!. Comel jek! :D

So, i like to share a few pictures with u guys. 

#jangankecamsaya






Dato Jalalludin Hassan

Natasya Fify

Aunty Syima
video