Sunday, September 28, 2014

Apa Yang anda Lakukan untuk Menyambut Hari Jadi Family anda ??



HomeMade Strawberry Cheese Cake Untuk Ibu & Abah

( buat sendiri tau !!! )


Hai Assalamualaikum Weirdoss!!!

It's me again Aleza Wan Ali da aWesOme!!! ( okay prasan ~_~)

Last weekend was my ibu Birthday and belated busday for Abah jugak lah...
So iolls saje nak try something yg different, sbb slalonye asyik pg beli cake kt kedai jek, or bwk makan jek..Now sejak dah blaja sikit2 psl cheese cake ni, iolls saje try nak buat homemade cheese cake, kononnye lebih bagus dengan 'air tangan ' sendiri la kononnyeee... ( puihhh )


So I start beli barang nak buat Cheese cake la kan, iolls pergi ke kedai Bagus Bakeri, mudah nak pilih barang2 buat kuih and cakes, tapi boleh tahan mahal la jugak kan...

Disebabkan nak buat Strawberry Cheese cake, ofcos la bahan utamanya adalah Strawberries & Cheese Cream. Tapi Strawberries takde la kt bagus bakeri ni, pergi la kat giant ke, jaya groccer ke supermarket ke... okay weirdoos!!!



Strawberries mmg cantik tp masamnye laaa.Nak buat die punye topping atas tu nnt..
Tadaaaa!!!!! ni la die, cheese cake strawberries, sorry buruknye tulisan tu...


Sorry rupa mungkin tak perfect, tapi rasenye, MASYALLAH!!! MANTOP!!
tidak, serius ni bukan perasann sendiri tau, memang super sedap, ehhehe ( alamak over plak ) Actually iolls takde la tau sngt buat cake2 bagai gaban truq ni, just tahu basic je, then tambah la rencah perasa sndri, decorate pon sndri, almaklum la, kita bukan budak kulinari, kita dak architecute, tangan xde seni mne pon, janji niat baik , usaha lelah untuk pertama kalinya i tak beli kek untuk ibu and abah, tapi iolls buat sendri. Just for them. Love them both walaupon 'them' so garang. ahakkks \(~.~)/




video



MAka BerSELIFIE lah mereka dengan perasannyewww


My Ibu
My Abah, sbelah tu adik paling kcik, haikal..


they all da great...


ALEZA WAN ALI
CHECK OUT!!!